sotahistoriallisetkohteet_banneri
 
kansataisteli-banner

Ajankohtaista:

Italian matkan kuvat
Matkakuvat syyskuun Italian matkalta ovat katsottavissa kuvasivustossamme osoitteessa http://sshs.kuvat.fi/kuvat/Italia+09-2014/. Kuvat on ottanut seuran jäsen Heikki Mero. Kuvia saa ladata yksityistarkoituksiin, muusta käytöstä sovittava Heikin kanssa.
» Lue lisää

Jäsenkirje 4-2014
JÄSENKIRJE 4/2014 Jatkosotaa käsittelevä esitelmäsarja alkaa keskiviikoisin Sotamuseolla osoitteessa Liisankatu 1, Helsinkin 15.10. Esitelmät pidetään samansisältöisenä kahteen kertaan klo 17.00 ja 18.30 Ensimmäinen aihe on Valkeasaaren läpimurto.
» Lue lisää

JÄSENKIRJE 3/2014 ILMESTYNYT
JÄSENKIRJE 3/2014 ILMESTYNYT Aiheita: - Kansa Taisteli - Maakuntaseminaari Lahden Hennalassa 13.9, ilmoittautuminen päättyy 29.8 - Syyskauden esitelmäkokoukset - Syksyn jatkosotaa käsittelevä esitelmäsarja alkaa lokakuun 15 päivänä Sotamuseolla
» Lue lisää

Kansa Taisteli lehdet 1957 - 1986
Suomen Sotahistoriallisen Seuran tiedote 19.6.2014 Jatkosodan ratkaisutaisteluista on nyt kulunut 70 vuotta ja myöskin seura haluaa olla kunnioittamassa suomalaisten veteraanien vapaalle Suomelle tekemiä palveluksia. Samalla haluamme tuoda Suomen nykypolvien tietoisuuteen sen ajan tapahtumat sähköisessä muodossa, koko Kansa Taisteli lehtien 1957 - 1986 kaikki numerot. Kansa taisteli -lehdet ovat luettavissa ja ladattavissa sähköisinä SSHS:n sivustoilla osoitteessa www.sshs.fi Klikkaa etusivun yläkulmassa olevaa Kansa Taisteli banneria.
» Lue lisää

SA-KUVA palveluun uusia värikuvia 800 kpl
SA-KUVA.FI Kansallisen veteraanipäivän aatonaattona 25. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi SA-kuvagallerian julkistamisesta. Kansainvälisellä mittapuulla ainutlaatuisessa avoimeen tietoon perustuvassa kuvapalvelussa on vieraillut kuluneen vuoden aikana maailmanlaajuisesti yli miljoona kävijää. Yksittäisiä kuvalatauksia on kertynyt yli 31,3 miljoonaa. Veteraanipäivän yhteydessä toteutettava päivitys tuo nähtäville yli 800 harvinaista ja historiallisesti merkittävää värivalokuvaa jatkosodan ajalta.
» Lue lisää

Uutisarkisto

Toiminnan päämäärät

Seuran tärkeimpänä päämääränä on aatteellisesti ja taloudellisesti tukea sotahistoriallista tutkimustyötä ja harrastusta.

Seura järjestää esitelmätilaisuuksia, seminaareja, sotahistoriallisia retkiä ja harjoittaa julkaisutoimintaa.

Seuraan kuuluu henkilöitä ja oikeuskelpoisia yhteisöjä, joita kiinnostaa Suomen sotahistoriallisten muistojen tallentaminen ja vaaliminen.

Seura toimii myös kaikkien ase- ja varushistorian harrastajien ja
tutkijoiden yhdyselimenä.

Seura perustettiin 1944 Sotamuseon kannatusyhdistykseksi

Suomen Sotahistoriallinen Seura on Tieteellisten seurain valtuuskunnan jäsenseura

Ilmoitukset:

Joulukuun luento
10.12. klo 18 alkaen Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, Helsinki, kokoussali 104; FT Matti Lackman Jääkäriliikkeen alkuvaiheet. Dosentti Lackman on pitkään tutkinut jääkäriliikettä ja kirjoittanut sen synnystä sekä toiminnasta lukuisia tietoteoksia.
Lisää ilmoituksia

Kalenteri:

Toimintakalenteri 2014
TOIMINTAKALENTERI 2014

Kalenteriin