25110.jpg

19.8. Päiväretki Bengtskäriin ja Tulliniemeen

Teemme päiväretken Bengtskärin historialliselle majakalle ja perehdymme siellä 26.7.1941 käydyn ainutlaatuisen taistelun kulkuun. Toisena kohteenamme on Tulliniemen saksalaisten huoltotukikohdan, vankileirin ja inkeriläisten siirtoleirin arkeologiset kaivaukset, jonka tilanteeseen tutustumme kaivauksia johtavan arkeologi Jan Fastin johdolla. 

Retken hinta on 116 euroa per henkilö, jos tulee mukaan bussimatkalle tai 96 €, jos tulee omalla autolla Hankoon (retki maksetaan noin kuukautta ennen matkaa). Hinta sisältää laivamatkat, linja-autokuljetukset, ohjelman mukaiset vierailut, lounaan sekä oppaiden palvelut. Retki toteutetaan, mikäli lähtijöitä on vähintään 40 ja mukaan mahtuu enintään 60.

AIKATAULU

klo 08:00 Helsingin Kiasman edestä lähtö
klo 10:00 Hangon Itäsatamasta aluksella majakkasaarelle
klo 11:15 Bengtskärissä, opastus (n. 20 min)
klo 12:00 Lounas ja pullakahvit majakan kahvilassa
Ruokailun jälkeen omatoimista tutustumista majakkaan (esim. kipuaminen torniin (252 rappusta) ja käynti majakkamuseossa + tutustuminen muihin näyttelyihin)
klo 13:45 Lähtö kohti Hankoa
klo 15:00 Perillä Hangon Itäsatamassa ja siirtyminen Tulliniemeen
klo 18:00 Lähtö takaisin Helsinkiin (matkalla ehkä kahvitauko)
klo 20:30 Helsingissä

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Retki toteutetaan säävarauksella. Mikäli maihinnousu Bengtskäriin ei ole mahdollista kovan merenkäynnin takia, niin Tulliniemen lisäksi käymme täysin uudistetussa Hangon rintamamuseossa ja kaupunginmuseossa sekä perehdymme venäläisten Hangon tukikohtaan linnoitteilla käyden. Lounastamme tällöin myös kaupungilla.

Ilmoittautuminen alkaa 30.5. klo 19.00 alkaen seuran kotisivuilla osoitteessa www.sshs.fi/Ilmoittautumiset/   Päiväretket. Ilmoittautuminen päättyy 15.7. tai aikaisemmin, jos retki tulee täyteen.

Vain 1 henkilö/lomake

 

Sukunimi *


Etunimi *


Paikkakunta *


Puhelin *


Sähköposti
Muuta ( esim. ruoka-allergiat )Kirjoita alla oleva koodi, vahvistaaksesi lomakkeen lähetyksen *

* Pakollinen kenttä