Marskinniemi (Copy).jpg

JÄSENKIRJE 4-2019

Uutinen julkaistu: 31.10.2019

1.     SOTAHISTORIALLISET RETKET

Seura on alustavasti suunnitellut vuodelle 2020 seuraavia matkoja:

Lauantai 14.3. tai 21.3.2020

Päiväretki, jonka teemana upseerikoulutus pääkaupunkiseudulla. Liikumme linja-autolla ja tutustumme muutamaan kohteeseen vierailemalla niissä paikan päällä. Tarkka päivämäärä ja ohjelma ilmoitetaan kotisivuilla viimeistään joulukuun alkupuolella. Ilmoittautuminen avautuu 30.1. klo 19.00, tarkemmat tiedot vuoden 2020 ensimmäisessä jäsenkirjeessä.

Ke-su 22.-26.4.2020    

Sotahistoriallinen retki Stalingradiin (Volgograd). Luvassa tuhti kattaus kohteeseen, jossa sotahistoriaa on lähes jokaisessa korttelissa. Sotahistoriakohteiden ohella ohjelmassa on mm. risteily Volgalla. Oppaana toimii DI Petri Lonka. Ilmoittautuminen avautuu jo 16.12.2019 klo 19.00 ja päättyy tammikuussa. Matkan toteutuminen edellyttää vähintään 20 lähtijää, ryhmän enimmäiskoko on 30 henkilöä. Tarkempi ohjelma julkaistaan Seuran kotisivuilla 1.12. mennessä.

Perjantai 7.8.2020       

Päiväretki Haminan suunnalle. Tutustumme sotahistoriaan ja ruokailemme Reserviupseerikerhon ravintolassa. Retkipäivän kruunaa Hamina Tattoon alkuillan marssikonsertti, jonka päätyttyä suuntaamme kotimatkalle. Ilmoittautuminen avautuu 27.1. klo 19.00 ja sulkeutuu ryhmän täyttyessä tai viimeistään 9.3., tarkemmat tiedot vuoden 2020 ensimmäisessä jäsenkirjeessä.

Ke-su 23.-27.9.2020    

Sotahistoriallinen retki Belgiaan, Luxemburgiin ja Ranskan Verduniin. Tarkemmat tiedot ja matkaohjelma vuoden 2020 ensimmäisessä jäsenkirjeessä.

Lauantai 17.10.2020    

Päiväretki, jonka aikana tutustutaan Forum Marinumin Forssassa sijaitsevaan uuteen, toukokuussa 2020 avattavaan Vedenalaisen sodankäynnin näyttelyyn sekä Suomen Asemuseosäätiön kokoelmiin Hyvinkäällä. Tarkemmat tiedot matkasta vuoden 2020 toisessa jäsenkirjeessä.

Matkasihteeri tiedottaa, että vaikka matkojen ja retkien ilmoittautuminen saattaa olla jonkin aikaa avoinna, mahdollisimman varhainen ilmoittautuminen olisi kaikkien osapuolien etu. Tällä voi varmistaa paikkansa suosituimmille matkoille ja toisinaan se myös mahdollistaa matkan toteutumisen. Matkojen toteutuminen on pitkän "ravintoketjun" tuotos, jossa Seura on loppupäässä ostajana. Myyjien taholta matkoihin kohdentuu monenlaisia tekijöitä. Minimiosallistujamäärän ohella matkatoimistot ovat enenevässä määrin kiristäneet matkojen myyntiehtoja ennakkomaksuilla. Syy tähän löytyy samaisesta ravintoketjusta: lentoyhtiöistä, paikallisista palveluntuottajista ja hotelleista, joiden varaukset tulee vahvistaa ja maksaa tai perua usein jo kuukausia ennen itse matkaa. Teemme aina parhaamme varmistaaksemme matkojen toteutumisen ja laadukkaan ohjelman. Edellä mainituille reunaehdoille emme kuitenkaan pysty tekemään muuta kuin elämään niiden kanssa. Muistattehan että Seuran jäsen voi ottaa matkoille mukaan aina yhden ei-jäsenen. Nähdään Seuran matkoilla!

Lisätietoja matkoista:

Matkasihteeri Johanna Pakola, 040-588 4231, johanna.pakola(at)gmail.com 

2.     SEMINAARI "Suomen tiedusteluhistoriaa"

Suomen Sotahistoriallinen Seura järjestää yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa sotilastiedustelun historiaa käsittelevän seminaarin Jyväskylässä lauantaina 16.11. Seminaarin pitopaikkana on Martti Ahtisaari-sali Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa, osoitteessa Mattilanniemi 2. Seminaari alkaa kello 12.00 ja päättyy kello 15.30. 

Ohjelma ja ilmoittautuminen seuran sivuilla:  sshs.fi --> Ilmoittautumiset --> Seminaarit. Ilmoittautuminen sulkeutuu 10.11. tai kunnes osallistujamäärä on täynnä.

Seminaari lähetetään myös suorana verkkolähetyksenä. Linkki lähetetään seuran jäsenille seminaariviikolla.

3.     MUISTUTUS SYYSKAUDEN ESITELMÄKOKOUKSESTA 11.12.2019

Filosofian tohtori Jussi Jalonen esitelmöi Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki) keskiviikkona 11.12. klo 18.00 aiheesta "Talvisodan Summa; ratkaisutaistelu, sotakokemus ja historia"

4.     JÄSENKYSELY TAMMIKUUSSA

Seura järjestää jäsenistölleen verkkokyselyn alkuvuonna 2020. Kyselyllä kartoitetaan jäsenistön mielipiteitä ja toiveita seuran tarjontaan sekä palveluihin, esimerkiksi matkoihin, seminaareihin ja tiedottamiseen liittyen. Kyselylinkki lähetetään vuoden ensimmäisen jäsenkirjeen yhteydessä tammikuun alkupuolella.

5.     OSOITTEEN MUUTOKSET

Jäsenkirjeen perillemenon varmistamiseksi, pyydämme tarkistamaan, että olette ilmoittanut mahdollisen uuden posti- tai sähköpostiosoitteenne jäsensihteerillemme jukkaeheikkila(at)gmail.com

Nähdään seuran syksyn 2019 tilaisuuksissa!

Suomen Sotahistoriallisen Seuran hallitus

Takaisin