29530.jpg

JÄSENKIRJE 3-2020

Uutinen julkaistu: 28.09.2020


1.    VALLITSEVAN KORONAVIRUSTILANTEEN VAIKUTUS SEURAN TOIMINTAAN
Maaliskuusta 2020 alkaen Covid-19-pandemia on aiheuttanut monia muutoksia Seuramme toimintaan. Fyysiset tilaisuudet on peruttu asetettuja suosituksia noudattaaksemme, mutta myös omaehtoisesti tartuntariskien minimoimiseksi. Myös syyskauden 2020 kokoukset, esitelmät ja matkat on päädytty perumaan/siirtämään edellä mainituista syistä. Kevätkautta 2021 tarkastellaan kuluvan vuoden lopussa.

2.    VUOSIKOKOUS JA JÄSENMAKSU
Seuran hallitus on päättänyt, että Seura ei peri jäsenmaksuja vuodelta 2020 supistuneen toiminnan vuoksi. Seuran talous kestää yhden vuoden ajalta tämän ratkaisun.

Niin ikään hallitus on päätynyt siihen, että vuosikokous järjestetään vasta maaliskuussa 2021. Tarvittaessa tuolloin vuokrataan Helsingistä tarpeeksi suuri kokoustila, johon tarvittavin turvavälein pystyvät osallistumaan kaikki halukkaat seuran jäsenet. Tieteiden talolla tämä ei valitettavasti onnistu. Etäkokousjärjestelyihin ei ole ryhdytty. Ratkaisu perustuu muun muassa siihen, että iso osa seuran jäsenistä ei käytä sähköpostia.

Vuoden 2019 tilinpäätös on laadittu helmikuussa 2020 normaalin yhdistyskäytännön mukaisesti, ja tilintarkastaja ja toiminnantarkastaja ovat suorittaneet tilintarkastuksen. Tarvittaessa lisätietoja saa sähköpostitse.

3.    ESITELMÄT
Seura järjestää talvikaudella 2020-2021 yksittäisiä esitelmiä, jotka ovat seuran jäsenten katsottavissa verkosta. Esitelmien julkaisuajankohdista ja aiheista tiedotetaan sähköpostitse ja seuran kotisivuilla myöhemmin.

4.    SOTAHISTORIALLISET MATKAT JA RETKET
Vuodeksi 2020 suunnitellut retket ja matkat ovat vallitsevan tilanteen takia pääosin siirtyneet vuodelle 2021. Toivomme kovasti voivamme toteuttaa ne ensi vuonna, mutta etenemme asiassa terveys ja turvallisuus edellä.

Pääkaupunkiseudun upseerikoulutusretken uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. On todennäköistä, että ajankohta on vasta syksyllä 2021. Retkelle on muutama paikka vapaana. Laitamme ne myyntiin, kun uusi ajankohta on selvillä.

Hamina Tattoo siirtyi vuodella eteenpäin ja uusi ajankohta seuran retkipäiväksi on 6.8.2021. Retkelle on muutama paikka vapaana, näitä voi tiedustella jo nyt matkasihteeriltä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ja mikäli Tattoota ei kyetä ensi vuonnakaan toteuttamaan, kaikki ilmoittautuneet saavat rahansa täysimääräisenä takaisin.

Stalingradin matka siirtyi huhtikuulle 2021. Tämän matkan osalta olemme olleet yhteydessä ilmoittautuneisiin. Ratkaisu matkan järjestämisestä/peruuttamisesta tehdään lokakuun 2020 aikana.

Belgia-Luxemburg-Ranska-matka on siirretty lokakuulle 2021. Alustava uusi ajankohta on 6.–10.10. Matkalle on muutama vapaa paikka. Matkaohjelmaa ja paikkoja voi tiedustella jo nyt matkasihteeriltä.

Matkasihteeri Johanna Pakola, 040-588 4231, johanna.pakola(at)gmail.com

5.    OSOITTEENMUUTOKSET
Jäsenkirjeen perillemenon varmistamiseksi, pyydämme tarkistamaan, että olette ilmoittanut mahdollisen uuden posti- tai sähköpostiosoitteenne jäsensihteerillemme jukkaeheikkila(at)gmail.com


Suomen Sotahistoriallisen Seuran hallitus
Takaisin