21338.jpg

Jäsenkirje 1-2022

Uutinen julkaistu: 24.02.2022

1    Seuran vuosikokous 23.3.2022

Seuran sääntömääräinen vuosikokous pidetään etäkokouksena keskiviikkona 23.3.2022 klo 18.00 alkaen.
Jäsenten osallistuminen kokoukseen on mahdollista vain tietoliikenneyhteyden avulla Zoom-palvelussa. Kokoukseen osallistuakseen jäsenten tulee ilmoittautua viimeistään maanantain 14.3. kuluessa seuran verkkosivuilla: https://www.sshs.fi/ilmoittautumiset/kokoukset+ja+seminaarit/ (Seuran kotisivu > Ilmoittautumiset > Kokoukset ja seminaarit). Ilmoittautuminen avautuu maanantaina 28.2. klo 12:00. Jälki-ilmoittautumisia ei voida hyväksyä.

Ilmoittautuneille lähetetään 22.3. kuluessa ohjeet kokouksen käytännön järjestelyistä ja yleisohjeet Zoomin käytöstä. Palvelu toimii kaikilla verkkoselaimilla, eikä kokoukseen osallistuminen edellytä kirjautumista tai tunnusten luontia Zoomiin. Sääntöjen ja lain edellyttämä kokouksen tekninen pitopaikka on Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki. Kokoukseen ei voi osallistua paikan päällä.
Peruste osallistumiselle tietoliikenneyhteydellä ja pakolliselle ennakkoilmoittautumiselle: Laki väliaikaisesta poikkeamisesta osakeyhtiölaista, asunto-osakeyhtiölaista, osuuskuntalaista, yhdistyslaista ja eräistä muista yhteisölaeista, 5§ (375/2021).

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 14 §:n mukaiset asiat:

1.    Kokouksen puheenjohtajan vaali
2.    Kahden (2) pöytäkirjantarkastajan ja kahden (2) ääntenlaskijan vaali
3.    Kokouksen laillisuuden toteaminen
4.    Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
5.    Vuoden 2021 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hyväksyminen (sis. tuloslaskelma, tase sekä tilintarkastuskertomus)
6.    Hallituksen jäsenten ja muiden vastuuvelvollisten vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2021 osalta
7.    Yhdistyksen puheenjohtajan vaali
8.    Hallituksen erovuoroisten jäsenten vaali
9.    Kahden (2) tilintarkastajan sekä kahden (2) varamiehen vaali
10.    Vuoden 2022 toimintasuunnitelman hyväksyminen
11.    Vuosi- ja liittymismaksun määrääminen
12.    Vuoden 2022 talousarvion hyväksyminen
13.    Muut kokouskutsussa mainitut ja hallituksen tai jäsenten kokoukselle jättämät asiat
a.Vuoden 2021 aikana saadun testamenttilahjoituksen käyttöperiaatteiden vahvistaminen

Hallituksen esitykset vuoden 2021 toimintakertomukseksi sekä 2022 toimintasuunnitelmaksi ovat nähtävissä 1.3. alkaen seuran kotisivuilla (www.sshs.fi).
Ennen kokousta jaetaan mahdolliset huomionosoitukset sekä julkistetaan seuran pro gradu -kilpailun palkinnot. Kokouksen jälkeen vuosikokousesitelmän pitävät Emil Kastehelmi ja Aleksi Rikkinen, aiheena toisen maailmansodan aikaiset saksalaisasemat Käsivarren Lapissa.

2    Esitelmä- ja seminaaritoiminta

Esitelmätoimintaa jatketaan toistaiseksi verkkoesitelminä seuran YouTube-kanavalla. Uusista esitelmistä tiedotetaan sähköpostitse. Koronatilanteen salliessa palaamme jälleen lähitapahtumien pariin.
Seura järjestää vuoden aikana kaksi maakuntaseminaaria, Mikkelissä 11.-12. kesäkuuta ja Kajaanissa 3 syyskuuta. Mikkelin seminaari järjestetään yhteistyössä Sodan ja Rauhan Keskus Muistin kanssa, teemana Päämaja ja sodanjohto. Kajaanin seminaarin teemana on talvisota Kainuussa.

3    Matkat ja retket

Seuran sotahistoriallinen matka Päämajakaupunki Mikkeliin toteutetaan la-su 11.-12.6.2022. Lähtö lauantaina klo 8.00 Helsingistä, Mikkelissä osallistumme Sodan ja Rauhan Keskus Muistin sekä Suomen Sotahistoriallisen Seuran yhteiseen sotahistoriaseminaariin.
Lauantain illallinen nautitaan Mikkelin Klubilla – Mannerheimin hengessä. Tutustumme matkan aikana myös muun muassa Jalkaväkimuseoon, seminaarikohteeseemme Muistiin, Päämajamuseoon sekä vierailemme Mannerheimin salonkivaunussa. Majoitus Original Sokos Hotel Vaakunassa. Matkan asiantuntijaoppaana toimii apulaisprofessori Mikko Karjalainen.
Minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Matkan hinta 320 euroa ja 1 hh lisä 40 euroa, 1 hh rajoitettu määrä. Hinta kattaa matkat, majoitukset, opastukset, pääsymaksut ohjelmassa mainittuihin museoihin, kaksi lounasta, seminaarikahvit, upean illallisen ja hotelliaamiaisen.
Ilmoittautuminen seuran verkkosivuilla avautuu maanantaina 7.3. klo 19.00.

Hamina Tattoohon (perjantai 15.7.) on muutama paikka vapaana, näistä voi tiedustella matkasihteeriltä.

Ennakkotietona mainostamme, että suunnitteilla on päiväretki Kotkaan, alustavasti lauantaina 6.8. Tarkempi aikataulu ja ohjelma lähetetään jäsenille sähköpostitse kevään aikana.

Kainuun maakuntaseminaari toteutetaan Kajaanin Kaukametsän Kouta-salissa 3.9.2022 klo 12:00-16:00. Seminaarin teemana on Talvisota Kainuussa. Maakuntaseminaarin yhteydessä toteutetaan Kuhmossa talvisotakierros ilmoittautumisten perusteella seminaaria seuraavana päivänä, 4.9.2022 klo 08:00-16:45. Talvisotakierroksen tarkempi ohjelma ohjeineen lähetetään sähköpostitse kevään aikana.

Lokakuun 10. päivänä toteutetaan tiedusteluteemainen hautausmaakävely Hietaniemen hautausmaalla ja Helsingin ortodoksisella hautausmaalla. Myös tästä lähetetään lisää tietoa huhtikuisessa sähköpostissa.
Matkasihteerin tavoittaa parhaiten sähköpostitse johanna.pakola(at)gmail.com

4    Jäsenmaksulaskut

Vuoden 2022 jäsenmaksulaskut lähetetään vuosikokouksen tekemän päätöksen jälkeen. Jäsenmaksulaskut lähetetään sähköpostilla niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on seuran tiedossa ja muille kirjepostina.
Tarkastakaa, että olette ilmoittaneet mahdollisen uuden sähköpostiosoitteenne jäsensihteerillemme sekä myöskin mahdollisen postiosoitemuutoksen jukkaeheikkila(at)gmail.com

Toivottavasti näemme pian kasvotusten sotahistoriallisissa merkeissä!

Suomen Sotahistoriallisen Seuran hallitus
Takaisin