7361.jpg

Jäsenkirje 3/2013

Uutinen julkaistu: 16.09.2013


1. MATKA BERLIINIIN 6.-9.11.2013

Suuren kysynnän vuoksi järjestettävälle toiselle matkalle Berliiniin on vielä muutama paikka jäljellä. Mat-kan ohjelma on sama ja asiantuntijaoppaana toimii eversti Sampo Ahto.
Matkan hinta on 897 euroa. Hintaan sisältyvät: lennot Helsinki - Berliini - Helsinki, majoitus hotelli Wyndham Grand Berlin Potsdamer Platzissa (2 hengen huoneet), illalliset ja aamiaiset hotellissa, bussi-kuljetukset Berliinissä sekä sisäänpääsymaksut Checkpoint Charlie- ja muurimuseoon sekä Sans Soucin ja Cecilienhofin linnoihin. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 87 €.
Ilmoittautuminen ensisijaisesti sähköpostitse, osoitteeseen matkat@sshs.fi tai toissijaisesti teksti- tai puhelinvastaajaviestillä numeroon 050-382 0722. Ilmoittautuminen 19.9.2013 mennessä.

2. SYKSYN YLEISÖLUENTOSARJA

Sotahistoriallinen Seura järjestää jatkosodan asemasodan vuosia käsittelevän yleisöluentosarjan syksyllä 2013. Esitelmät pidetään Sotamuseon (Liisankatu 1, Helsinki) luentosalissa keskiviikko-iltaisin kello 18.00-19.00. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Luentosarjan ohjelma:

16.10.  Linnoittaminen Kaukokarjalan kannaksilla päävastarinta-aseman takana
- Everstiluutnantti evp. Juhani Porvali
23.10.  Taistelukentän välineet ja niiden taistelutekninen käyttö
- Valtiotieteen maisteri Markku Palokangas
30.10.  Radiotiedustelu - Takalinjan taistelijat
- Professori Ohto Manninen
6.11.   Sotaa puna-armeijan univormuissa - jatkosodan asiamiestiedustelu
- Oikeustieteen maisteri Mikko Porvali
13.11.  Suomalaissotilaiden psyykkiset häiriöt toisessa maailmansodassa
- Filosofian tohtori Ville Kivimäki

3. SYKSYN TOINEN ESITELMÄKOKOUS

Syksyn toinen esitelmäkokous järjestetään Helsingissä Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki) 11. jou-lukuuta kello 18.00 alkaen. Tuolloin dosentti Pekka Nevalainen esitelmöi aiheesta "Inkeriläiset 1900-luvun sodissa". Esitelmässä paneudutaan inkeriläisten historiaan Venäjän, Saksan, Suomen ja Neuvostoliiton asevoimissa.

4. SOTAHISTORIALLISIA AIKAKAUSKIRJOJA MYYTÄVÄNÄ

Seura myy syksyn tilaisuuksissa varastoon jääneitä vanhoja Aikakauskirjoja. Kirjamyynti järjestetään yleisöluentosarjan yhteydessä Sotamuseon aulassa ja Suomen ilmailumuseon syksyn kirjallisuuspäivillä 9. marraskuuta. Kirjaostosten maksut on suoritettava käteisellä ja kirjoja ei voi varata etukäteen.

5. SUOMEN SOTAHISTORIALLISEN SEURAN 70-VUOTISJUHLA

Suomen Sotahistoriallisen Seura juhlistaa 70-vuotista taivaltaan 17. tammikuuta 2014. Tuolloin järjeste-tään päiväjuhla Valkoisessa salissa ja iltajuhla ravintola Ostrobotnian juhlasalissa. Juhlatilaisuuksista tiedotetaan erikseen syksyn kuluessa.

6. MUUTA

Niitä jäseniä, jotka eivät vielä ole ilmoittaneet sähköpostiosoitettaan (ml. muutokset) pyydetään ilmoittamaan se seuran jäsensihteerille sähköpostiosoitteeseen jukkaeheikkila(at)gmail.com

Matkoille osallistuvia muistutetaan, että matkojen osallistumismaksut tulee maksaa matkatilille, ei Seuran muille tileille.


Nähdään syksyn 2013 tilaisuuksissa
Suomen Sotahistoriallisen Seuran hallitus
Takaisin