JR19_Taipaleenjoki_Jan-Feb_1940 (Copy).jpg

Kansa Taisteli lehdet 1957 - 1986

Uutinen julkaistu: 19.06.2014

Suomen Sotahistoriallisen Seuran tiedote 19.6.2014

Jatkosodan ratkaisutaisteluista on nyt kulunut 70 vuotta ja myöskin seura haluaa olla kunnioittamassa suomalaisten veteraanien vapaalle Suomelle tekemiä palveluksia. Samalla haluamme tuoda Suomen nykypolvien tietoisuuteen sen ajan tapahtumat sähköisessä muodossa, koko Kansa Taisteli lehtien 1957 - 1986 kaikki numerot. Kansa taisteli -lehdet ovat luettavissa ja ladattavissa sähköisinä SSHS:n sivustoilla osoitteessa www.sshs.fi  Klikkaa etusivun yläkulmassa olevaa Kansa Taisteli banneria.

Vesankalainen aktiivinen sotahistorian harrastaja ja seuramme jäsen Timo Hakala on usean vuoden työn tuloksena skannannut 347 lehteä sähköisen asuun sekä tehnyt erittäin mittavan 61 sivuisen artikkelikohtaisen hakemiston. Hakala on luovuttanut aineiston seuran käyttöön edellyttäen, että seura hankkii julkaisuoikeudet. Bonnier-kustantamo on hyväksynyt aineiston julkaisun.  Lehtien julkaisun kautta voimme luoda mahdollisuuden kaikille suomalaisille tutustua viime sotien veteraanisukupolven henkiseen purkautumisväylään.

Seuran hallitus päätti tiedottaa asiasta ensin omalle jäsenkunnalle ja vasta heinäkuun alussa julkaistaan kyseinen sivusto suurelle yleisölle. Näin jäsenistöllämme on mahdollisuus välttyä mahdollisesti tulevalta palvelimien ja tietoverkkojen tukkeutumiselta.

Seuran hallitus esittää parhaimmat kiitoksensa Timo Hakalalle, Timo Julkuselle Bonnier -kustantamo, Sitefactory Oy:lle ja hankkeen puuhamiehelle Jukka Heikkilälle.

Hyvää kesää sotahistoriaharrastuksen parissa

Hallitus

Takaisin